Scoliogic Schroth Best Practice® Niveles A y B

11 a 15 de Abril, 2018 - Fuengirola (Málaga)

COMIENZO:
11/04/2018
DURACIÓN:
40 horas
ID:
CH65/16
PRECIO
1.500,00

Profesores:

Dirección:

Avd. Santa Amalia, 24 29640   Ver en Mapa

Categorías:

Cursos 2017

Scoliogic Scroth Best Practice® Niveles A y B

*Curso Traducido al Castellano

Objetivos de Scoliogic Scroth Best Practice son:

• Actualizar los conocimientos en el tratamiento conservador de pacientes con deformidades de la columna.
• Repasar la evidencia científica al respecto.
• Conocer las posibilidades de corrección mediante ortesis.
• Desarrollar habilidades para evaluar adecuadamente deformidades espinales.
• Adquirir capacidades para guiar el trabajo activo correctivo de pacientes con escoliosis.
• Ser capaz de pronosticar adecuadamente el desarrollo de el proceso correctivo.

*Curso Traducido al Castellano

La metodología del curso Scoliogic Scroth Best Practice es:

Lección Magistral, Medios informáticos: Presentación PowerPoint y cañón láser, esterillas, balones, espalderas, sillas y prácticas entre alumnos y con pacientes reales.

Control de firma por sesiones, asistencia a más del 80% de las sesiones y Evaluación continua.

Dr. Hans-Rudolf Weiss

• Fisioterapeuta.
• Licenciado en Medicina.
• Cirujano Ortopeda.
• Licenciado en Medicina Física y Rehabilitación.
• Licenciado en Medicina China.
• Creador del Método Scroth Best Practice®.

*Curso Traducido al Castellano

A-Level

First day

Lectures Conservative management of patients with spinal deformities:

– scientific evidence, indications, physiotherapy
60 min (9 am– 10 am)

– braces.
60 min (10 am– 11 am)

Practical part:

-physio-logic (Standing, sitting and while walking), experiential learning session (Workout of curve patterns)
60 min (11:30 am– 12:30)

-Correction of the Activities of Daily Living (ADL) in standing and sitting, 3D-made-easy exercises + first ideas of Schroth
90 min (1:30 pm– 3 pm)
90 min (3:30 pm– 5 pm)

Second day:

Lectures (Indications, curve patterns, deformities of different etiologies).
90 min (9 am– 10:30 am)

Practical part:

-Whole 1st. day program + first Schroth exercise,
90 min (11 am– 12:30)

-Whole program + 2nd. and 3rd. Schroth exercise,
90 min (1:30 pm– 3 pm)

-Whole program + 4th. and 5th. Schroth exercise & examination.
90 min (3:30 pm– 6 pm)

B-Level course

(Treatment of patients performed by A-Level participants)

Third Day (first group of patients):

Welcome – physio-logic– experiencial learning: curve patterns & physical examination
90 min (9 am– 10:30 am)

Scoliosis patterns and correction of ADL – ADL & walking– whole program + Schroth I
90 min (11 am– 12:30)

Whole program + Schroth II & III
90 min (1:30 pm– 3 pm)

Patient prognostication / patients Q&A
90 min (3:30 pm– 5 pm)

Fourth Day:

Whole program + Schroth IV& V
90 min (9 am– 10:30 am)

Rehabilitation of walk, repetition, Q&A participants
90 min (11 am– 12:30)

Second group of patients:

Welcome – physio-logic– experiencial learning: curve patterns & physical examination
90 min (1:30 pm– 3 pm)

Scoliosis patterns and correction of ADL – ADL & walking– whole program + Schroth I
90 min (3:30 pm– 5 pm)

Day 5:

– Whole program + Schroth II & III, patient prognostication / patients Q&A 90 min (9 am – 10:30 am) 

– Whole program + Schroth IV & V, rehabilitation of walk, repetition, Q&A participants 90 min (11 am – 12:30)

-Hand out of certificates  17:00 B

 

If translation to another language than English is provided usually more time is necessary for teaching the course content.

 

Ver más información sobre el programa (en inglés)

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *